top of page
  • Ana Savković / Lit News

Natječaj za dodjelu Nagrade Post scriptum za književnost na društvenim mrežama


rok: 01.07.2019.

Udruga Kultipraktik raspisuje natječaj za dodjelu godišnje Nagrade Post scriptum za književnost na društvenim mrežama. Nagrada se dodjeljuje na KaLibar bestivalu u Varaždinu, a sastoji se od nastupa na festivalu, priznanja i objave knjige kod uglednog izdavača sa svim pripadajućim autorskim pravima, te eventualno od sponzorskih financijskih i robnih donacija.

Natjecati se za nagradu svojim autorskim Facebook profilima ili stranicama mogu svi državljani RH prijavljeni na Facebook stranicu Nagrada Post scriptum za književnost na društvenim mrežama.

Prijaviti se mogu autori/ce osobno, može ih prijaviti treća osoba ili žiri nagrade koji čine: Kruno Lokotar, Stanislava Nikolić Aras, Želimir Periš i Adrijana Vidić. Svrha nagrade je poticanje i popularizacija književnosti na društvenim mrežama i u društvu.

Prijava:

Prijavljeni ili njegov prijavitelj treba do 15. 7. 20198. prirediti i poslati biografiju autora/ice i dokument formata .doc, .docx ili .rtf s najmanje 40 Facebook postova svih žanrova koje smatra relevantnima, objavljenih u razdoblju 15. 6. 2018.-1. 7. 2019., s navedenim datumima objave, na adresu nagradapostscriptum@gmail.com.

U obzir za žiriranje dolaze isključivo i nigdje drugdje osim na Facebooku objavljeni tekstovi.

U svrhu provjere valjanosti prijave (objave postova u natječajem propisanom opsegu i roku) autor/ica treba žiriju omogućiti provjeru na natječaj prijavljenog sadržaja na vlastitom profilu.

U slučaju da autore/ice na natječaj prijavljuje žiri ili treća osoba, autori/ce trebaju e-mailom dostaviti pismenu suglasnost za sudjelovanje u natječaju.

Raspored događanja:

Žiri će na Facebook stranici Nagrade odabrati i objaviti popis 10 autora/ica koji uđu u širi izbor za nagradu.

Nakon toga će žiri objaviti imena pet autora/ica užeg izbora, čijih će dio postova objaviti.

Dobitnik/ca će biti proglašen/a prije održavanja KaLibar bestivala.

Sve relevantne informacije o Nagradi bit će objavljivane na Facebook stranici Nagrade.

Obaveze dobitnika/ce nagrade Post scriptum:

Dobitnik/ca je dužan/na omogućiti žiriju odabir postova iz cjelokupnog na Facebooku originalno objavljenog materijala, kao i onoga koji nastane nakon 1. 7. 2019. u svrhu uvrštavanja u knjigu.

Ove godine Nagrada će dobitniku/ci biti dodijeljena na KaLibar bestivalu u Varaždinu, tijekom rujna, gdje će premijerno biti predstavljena i knjiga prošlogodišnjeg dobitnika Mladena Blaževića.

 

ZiN Daily is published by ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Istria, Croatia

OIB 73342230946

ISSN 2459-9379

 

Copyright © 2017-2021, ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

The rights to all content presented at www.zvonainari.hr belong to its respective authors.

Any further reproduction or dissemination of this content is prohibited without a written consent from its authors. 
All Rights Reserved.

The image of Quasimodo is by French artist Louis Steinheil, which appeared in  the 1844 edition of Victor Hugo's "Notre-Dame de Paris" published by Perrotin of Paris.

ZVONA i NARI

are supported by:

bottom of page