top of page
  • Vesna Mišković

U moru začeta: Vesna Mišković


Vesna Andrejić Mišković o sebi: Rođena 10.7.1964. godine u Kruševcu. Više od trideset šest godina živi u Slavoniji. Slavonski Brod je oaza njenog pisanja i življenja. Prvu pjesmicu napisala je sa svojih deset godina. Pisala je za vrijeme Domovinskog rata, a onda je s nekim nesretnim obiteljskim događanjima prestala. Prije četiri godine vraća se pisanju i piše intenzivno do ovih dana. Objavila je svoju samostalnu zbirku " U sobi zrcala" i sprema objaviti još jednu. U međuvremenu objavljuje svoju poeziju u preko sto trideset međunarodnih i zajedničkih zbirki i zbornika kao i u književnim časopisima. Pjesme su joj prevedene na sedam jezika a dobitnica je i nekoliko vrijednih priznanja.

U MORU ZAČETA Začeta sam jedne sulude noći, dok je moj otac kod rta Dobre Nade izranjao Jakobove Kapice.

U trenutku dok se poljupcima smijao maminom strahu od dubine, i dok joj je škakljao tabane a more od smijeha umiralo na njenim dlanovima. Rodih se nakon pola stoljeća , s previše ljubavi prema čovječanstvu (Pripisujem to utjecaju Jakobovih Kapica), s urođenim strahom od dubine , i s ljubavlju u srcu . Rodih se tek u zlatnim godinama jer sirene mi progutaše mladost, izbaciše iz mora na pusti otok. I počeh život sa zakašnjenjem jer je mojih pola stoljeća ostalo kod dalekog rta I još uvijek leluja na hridi, na kojoj se skupljaju sirene.

 

Recent Posts

See All

ZiN Daily is published by ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Istria, Croatia

OIB 73342230946

ISSN 2459-9379

 

Copyright © 2017-2021, ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

The rights to all content presented at www.zvonainari.hr belong to its respective authors.

Any further reproduction or dissemination of this content is prohibited without a written consent from its authors. 
All Rights Reserved.

The image of Quasimodo is by French artist Louis Steinheil, which appeared in  the 1844 edition of Victor Hugo's "Notre-Dame de Paris" published by Perrotin of Paris.

ZVONA i NARI

are supported by:

bottom of page