top of page
  • Ana Savković / Lit News

7. Festival svjetske književnosti


Zagreb, Split, 08.09.2019. - 14.09.2019.

U sedmoj godini održavanja, od 8. do 14. rujna u Zagrebu, te 9. i 10. rujna u Splitu, FSK donosi bogat program s više od stotinu inozemnih i domaćih gostiju.

Ove se godine festival zbog zatvaranja Kina Europe preselio u HGZ, u čijoj će se Velikoj i Maloj dvorani odvijati najveći dio festivalskih događanja. Programi se odvijaju i u Knjižnici Marije Jurić Zagorke, Muzeju suvremene umjetnosti (MSU), galerijama Josip Račić i Šira, Kulturno informativnom centru (KIC) i paviljonu u Botaničkom vrtu, a najavljeno je i otvaranje Atelijera Meštrović za festivalska književna događanja. U Splitu, program se odvija u Gradskoj knjižnici Marka Marulića.

Pokrovitelji festivala su Ministarstvo kulture RH, Gradski ured za kulturu Grada Zagreba, Program Kreativna Europa Europske komisije, Gradska skupština grada Zagreba, Leksikografski zavod Miroslav Krleža, Austrijski kulturni forum Zagreb, Goethe-Institut Kroatien, Francuski institut u Hrvatskoj, te mnogi drugi.

 

ZiN Daily is published by ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Istria, Croatia

OIB 73342230946

ISSN 2459-9379

 

Copyright © 2017-2021, ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

The rights to all content presented at www.zvonainari.hr belong to its respective authors.

Any further reproduction or dissemination of this content is prohibited without a written consent from its authors. 
All Rights Reserved.

The image of Quasimodo is by French artist Louis Steinheil, which appeared in  the 1844 edition of Victor Hugo's "Notre-Dame de Paris" published by Perrotin of Paris.

ZVONA i NARI

are supported by:

bottom of page