top of page
  • Ana Savković / Lit News

Deseti GavranFest


Prag, 7.10. - 12.10.2019.

U organizaciji Udruge Lastavica od 7. do 12. listopada 2019. godine u Pragu održat će se deseti GavranFest, međunarodni kazališni festival posvećen hrvatskom književniku Miri Gavranu.

Na njemu će ove godine sudjelovati kazališta iz šest zemalja: Češke, Slovačke, Albanije, Srbije, Mađarske i Hrvatske, dok će se predstave izvoditi u tri kazališta koja su smještena u centru Praga: Kazalište STUDIO DVA , Kazalište NA PRADLE i Kazalište PALACE. Selektor i producent festivala je František Karoch, dok je ravnatelj festivala Nenad Bojić. Festival će se otvoriti svečanom 200. reprizom Gavranove komedije Sve o ženama u izvedbi Kazališta STUDIO DVA iz Praga.

Kao i u prethodnim izdanjima Festivala održavat će se i brojni popratni programi među kojima treba istaknuti promociju dviju Gavranovih knjiga na češkom jeziku, okrugli stol na kome će sudjelovati prevoditelji, redatelji, glumci i producenti, te projekcija dokumentarca MIRO GAVRAN scenarista i redatelja Zdravka Fučeka u produkciji Hrvatske radio televizije s prijevodom na češki jezik.

Zadnji dan festivala bit će posvećen Hrvatskoj, tada će Kazalište ŽAR PTICA izvesti Gavranovu dramu za djecu "Kako je tata osvojio mamu", a kazalište HISTRION Gavranovu satiru "Tajkuni". Pošto je Miro Gavran prvi hrvatski veleposlanik kravate, festival će zatvoriti "kravata party" na kome će se Česi podsjetiti da je Hrvatska domovina kravate.

 

ZiN Daily is published by ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Istria, Croatia

OIB 73342230946

ISSN 2459-9379

 

Copyright © 2017-2021, ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

The rights to all content presented at www.zvonainari.hr belong to its respective authors.

Any further reproduction or dissemination of this content is prohibited without a written consent from its authors. 
All Rights Reserved.

The image of Quasimodo is by French artist Louis Steinheil, which appeared in  the 1844 edition of Victor Hugo's "Notre-Dame de Paris" published by Perrotin of Paris.

ZVONA i NARI

are supported by:

bottom of page