top of page
  • Ana Savković / Lit News

Deseti GavranFest


Prag, 7.10. - 12.10.2019.

U organizaciji Udruge Lastavica od 7. do 12. listopada 2019. godine u Pragu održat će se deseti GavranFest, međunarodni kazališni festival posvećen hrvatskom književniku Miri Gavranu.

Na njemu će ove godine sudjelovati kazališta iz šest zemalja: Češke, Slovačke, Albanije, Srbije, Mađarske i Hrvatske, dok će se predstave izvoditi u tri kazališta koja su smještena u centru Praga: Kazalište STUDIO DVA , Kazalište NA PRADLE i Kazalište PALACE. Selektor i producent festivala je František Karoch, dok je ravnatelj festivala Nenad Bojić. Festival će se otvoriti svečanom 200. reprizom Gavranove komedije Sve o ženama u izvedbi Kazališta STUDIO DVA iz Praga.

Kao i u prethodnim izdanjima Festivala održavat će se i brojni popratni programi među kojima treba istaknuti promociju dviju Gavranovih knjiga na češkom jeziku, okrugli stol na kome će sudjelovati prevoditelji, redatelji, glumci i producenti, te projekcija dokumentarca MIRO GAVRAN scenarista i redatelja Zdravka Fučeka u produkciji Hrvatske radio televizije s prijevodom na češki jezik.

Zadnji dan festivala bit će posvećen Hrvatskoj, tada će Kazalište ŽAR PTICA izvesti Gavranovu dramu za djecu "Kako je tata osvojio mamu", a kazalište HISTRION Gavranovu satiru "Tajkuni". Pošto je Miro Gavran prvi hrvatski veleposlanik kravate, festival će zatvoriti "kravata party" na kome će se Česi podsjetiti da je Hrvatska domovina kravate.

Izvor: http://dhk.hr/dogadanja/hrvatska/deseti-gavranfest-odrzat-ce-se-u-pragu

 

#DesetiGavranFest

Recent Posts

See All

ZiN Daily is published by ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Istria, Croatia

OIB 73342230946

ISSN 2459-9379

 

Copyright © 2017-2021, ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

The rights to all content presented at www.zvonainari.hr belong to its respective authors.

Any further reproduction or dissemination of this content is prohibited without a written consent from its authors. 
All Rights Reserved.

The image of Quasimodo is by French artist Louis Steinheil, which appeared in  the 1844 edition of Victor Hugo's "Notre-Dame de Paris" published by Perrotin of Paris.

ZVONA i NARI

are supported by:

bottom of page