top of page
  • Vesna Andrejić Mišković

Suživot u pukotini: Vesna Andrejić Mišković


Vesna Andrejić Mišković je rođena 10.7.1964-te godine u Kruševcu. Više od 36 godina živi u Slavoniji. Slavonski Brod je oaza njenog pisanja i življenja. Prvu pjesmicu napisala je sa svojih deset godina. Pisala je za vrijeme Domovinskog rata a onda s nekim nesretnim obiteljskim događanjima i prestala. Prije četiri godine vraća se pisanju i piše intenzivno do ovih dana. Objavila je zbirku " "U sobi zrcala" i sprema objaviti još jednu. U međuvremenu objavljuje poeziju u preko sto trideset međunarodnih i zajedničkih zbirki i zbornika. Djela su joj prevođena te je dobitnica nekoliko vrijednih priznanja.

 

(SU)ŽIVOT U PUKOTINI Nisam nikada imala vlastitu kuću. Živim s tropskom kornjačom u pukotini srušenog zida. Nemamo prozore ni vrata. Vjetrovi luduju oko mojih nogu dok izvirujemo iz korištene urne, u kojoj je nekad cvjetala mrtva priroda. Imam i podstanara kojeg sam smjestila u krletku (isto bez vrata) i on više ne želi van. Svaki dan priča priče o ukletom brodu i s njim nije nikad dosadno. Začudo nije hladno iako nemamo grijanje. Trenutno izvirujemo kroz pukotinu, iščekujući mjesec da odigramo partiju Bele u četvero, prije no što obrastemo trnjem.

 

Recent Posts

See All

ZiN Daily is published by ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Istria, Croatia

OIB 73342230946

ISSN 2459-9379

 

Copyright © 2017-2021, ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

The rights to all content presented at www.zvonainari.hr belong to its respective authors.

Any further reproduction or dissemination of this content is prohibited without a written consent from its authors. 
All Rights Reserved.

The image of Quasimodo is by French artist Louis Steinheil, which appeared in  the 1844 edition of Victor Hugo's "Notre-Dame de Paris" published by Perrotin of Paris.

ZVONA i NARI

are supported by:

bottom of page