top of page
  • ZiN Daily

5. Mediteranski festival knjige
Split, 28.09.2022. - 02.10.2022.


Na petom Mediteranskom festivalu knjige sudjelovat će pedesetak nakladnika, a organizatori očekuju oko 15 tisuća posjetitelja, najavljeno je u četvrtak na konferenciji za novinare.

Na dan otvorenja Festivala bit će predstavljena zbirka kolumni Dragana Bursaća "Čekajući Dylan Doga u Srebrenici", potom novi roman Andreja Nikolaidisa" Anomalija", kao i novi triler Jurice Pavičića "Mater Dolorosa". U sklopu programa Mediteranski brevijar održat će se tribina o 500. obljetnici izdavanja "Judite" Marka Marulića, na kojoj će sudjelovati Andro Krstulović Opara, Stjepko Rošin, Darka Perko i Bruna Bebić, uz predstavljanje obljetničkog izdanja s biblijskim izvornikom, Marulićevim epom i romanom "Judita" Mira Gavrana.

Tijekom Festivala održavat će se i više programa za djecu i mlade, a među ostalim u suradnji s izdavačkom kućom Profil Klett bit će proveden projekt namijenjen učenicima srednjih škola Splitsko-dalmatinske županije.
 

Recent Posts

See All

Comments


ZiN Daily is published by ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Istria, Croatia

OIB 73342230946

ISSN 2459-9379

 

Copyright © 2017-2021, ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

The rights to all content presented at www.zvonainari.hr belong to its respective authors.

Any further reproduction or dissemination of this content is prohibited without a written consent from its authors. 
All Rights Reserved.

The image of Quasimodo is by French artist Louis Steinheil, which appeared in  the 1844 edition of Victor Hugo's "Notre-Dame de Paris" published by Perrotin of Paris.

ZVONA i NARI

are supported by:

bottom of page