top of page
  • Ana Savković

Najbolja knjižara u Republici Hrvatskoj u 2021. godini


Image: Unsplash29.06.2021. - 01.12.2021.


S ciljem podrške knjižarskoj djelatnosti i povećanja vidljivosti knjižara kao glavnih mjesta ne samo kupnje knjiga, već i susreta s čitateljskom publikom, u Godini čitanja prvi je put raspisan Javni poziv za dodjelu nagrada najboljim knjižarama u Republici Hrvatskoj u 2021. godini.


Putem Javnog poziva dodijelit će se novčane nagrade u tri kategorije:

  • najbolja samostalna knjižara – prva, druga i treća nagrada za prijavitelje izvan Zagreba + jedna nagrada za najbolju samostalnu knjižaru u Zagrebu,

  • najbolji antikvarijat – prva, druga i treća nagrada za prijavitelje izvan Zagreba + jedna nagrada za najbolji antikvarijat u Zagrebu,

  • najbolja knjižara u okviru knjižarskog lanca knjižara – prva, druga i treća nagrada za prijavitelje izvan Zagreba + jedna nagrada za najbolju knjižaru u Zagrebu.


Sukladno propozicijama Javnog poziva Ministarstvo kulture i medija će imenovati Povjerenstvo koje će do početka prosinca obići i ocijeniti sve prijavljene knjižare.


Drugi dio ocjene temeljit će se na glasovima posjetitelja i čitateljske publike koji se knjižarama mogu dodijeliti do 1. prosinca putem mrežne stranice Godine čitanja www.citaj.hr na sljedećoj poveznici: https://citaj.hr/aktivnosti.


Namjera ovog programa je povećati svijest o važnosti knjige i čitanja svih generacija, s nadom da će knjižare i antikvarijati kao jedan od važnih dijelova književnog lanca pronaći nove putove do što šire publike i prilagoditi se novim načinima poslovanja kako bi osigurali svoj opstanak i važno mjesto na kulturnom zemljovidu. 

Comments


ZiN Daily is published by ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Istria, Croatia

OIB 73342230946

ISSN 2459-9379

 

Copyright © 2017-2021, ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

The rights to all content presented at www.zvonainari.hr belong to its respective authors.

Any further reproduction or dissemination of this content is prohibited without a written consent from its authors. 
All Rights Reserved.

The image of Quasimodo is by French artist Louis Steinheil, which appeared in  the 1844 edition of Victor Hugo's "Notre-Dame de Paris" published by Perrotin of Paris.

ZVONA i NARI

are supported by:

bottom of page