top of page
  • Ana Savković

Natječaj za dramske pisce u sklopu projekta "New Stages South-East"


rok: 07.02.2021.


Goethe-Instituti iz jugoistočne Europe – Bosne i Hercegovine, Bugarske, Grčke, Hrvatske, Rumunjske, Srbije i Cipra zajednički započinju višegodišnji projekt pod nazivom "New Stages South-East" kako bi poduprli mlade dramske pisce i osnažili međunarodnu razmjenu i suradnju. Goethe-Institut Kroatien raspisuje natječaj za sudjelovanje na osmomjesečnom programu za razvoj dramskog teksta koji je dio ovog projekta.


Radionica započinje 22.2.2021., a traje do 22.10.2021. s ljetnom stankom tijekom srpnja i kolovoza. Tijekom radionice koja će se održavati (uglavnom online) na hrvatskom jeziku, pet odabranih dramskih pisaca imat će priliku razvijati svoju novu ili već postojeću dramu uz mentorsko vodstvo istaknutog dramatičara Ivora Martinića.


Dramski tekstovi koji nastanu tijekom radionice tematski će se baviti siromaštvom u nekom od njegovih aspekata: duhovnom, socijalnom, ekonomskom, političkom.


Svaki od sudionika imat će priliku sudjelovati i na jednoj višednevnoj međunarodnoj radionici na engleskom jeziku koja će se održati u partnerskim gradovima: Ateni, Beogradu, Bukureštu, Nikoziji, Sarajevu, Sofiji i Solunu. Voditelji i teme međunarodnih radionica bit će poznati tijekom veljače i ožujka.


Svi hrvatski sudionici bit će u lipnju 2021. pozvani na sudjelovanje na intenzivnoj međunarodnoj radionici koja će se na engleskom jeziku uz gostujuće predavače održati u Zagrebu, a na kojoj će sudjelovati i autori iz ostalih zemalja sudionica projekta.


U suradnji s Međunarodnom dramskom kolonijom Od teksta do predstave u organizaciji Hrvatskog ITI centra odabrat će se najuspješnija drama iz zagrebačke radionice, na temelju koje će se prirediti scensko čitanje u Grožnjanu 2022. godine.


Odabrani autori bit će predstavljeni na njemačko-engleskoj stranici projekta te će dobiti mogućnost da im tekstovi u kasnijoj fazi projekta budu prevedeni na njemački.


Natječaj je otvoren za sve dramske autore i autorice koji pišu na hrvatskom jeziku.


Budući da se međunarodne radionice održavaju na engleskom jeziku, svi autori trebaju tečno govoriti engleski jezik. Radni jezik za razvoj vlastitih tekstova ostaje materinji jezik. Pojedinačne faze (konzultacije i mentorstva) koje ne zahtijevaju sudjelovanje međunarodnih gostiju odvijaju se na materinjem jeziku.


 

Recent Posts

See All

Comments


ZiN Daily is published by ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Istria, Croatia

OIB 73342230946

ISSN 2459-9379

 

Copyright © 2017-2021, ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

The rights to all content presented at www.zvonainari.hr belong to its respective authors.

Any further reproduction or dissemination of this content is prohibited without a written consent from its authors. 
All Rights Reserved.

The image of Quasimodo is by French artist Louis Steinheil, which appeared in  the 1844 edition of Victor Hugo's "Notre-Dame de Paris" published by Perrotin of Paris.

ZVONA i NARI

are supported by:

bottom of page