top of page
  • ZiN Daily

Objavljen natječaj za književnu nagradu Drago Gervais


Image: Unsplash


rok: 31.05.2023.


Grad Rijeka je objavio natječaj za književnu nagradu Drago Gervais, koja se dodjeljuje bijenalno, za najbolje neobjavljeno djelo i objavljeno djelo na nekom od idioma čakavskog narječja


Za najbolje neobjavljeno književno djelo mogu konkurirati roman, zbirka pjesama, zbirka novela, drama i drugo. U kategoriji objavljeno književno djelo na nekom od idioma čakavskog narječja hrvatskog jezika dostavljaju se knjige koje su objavljene u razdoblju od 1. siječnja 2021. do 31. prosinca 2022.


U obje kategorije se nagrada sastoji od posebnog priznanja i novčane nagrade u bruto iznosu od 2.655 eura, što je protuvrijednost 20 tisuća kuna. U kategoriji neobjavljenog djela nagrađeni autor ostvaruje pravo objavljivanja tog djela a troškovi se pokrivaju iz riječkoga Gradskog proračuna.


Natječaj je otvoren do 31. svibnja 2023. Odbor te nagrade imenovat će prosudbeno povjerenstvo, oni će zajedno odabrati prijedloge za nagradu, a odabir potvrđuje gradonačelnik Rijeke. 

Recent Posts

See All

Comments


ZiN Daily is published by ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Istria, Croatia

OIB 73342230946

ISSN 2459-9379

 

Copyright © 2017-2021, ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

The rights to all content presented at www.zvonainari.hr belong to its respective authors.

Any further reproduction or dissemination of this content is prohibited without a written consent from its authors. 
All Rights Reserved.

The image of Quasimodo is by French artist Louis Steinheil, which appeared in  the 1844 edition of Victor Hugo's "Notre-Dame de Paris" published by Perrotin of Paris.

ZVONA i NARI

are supported by:

bottom of page