top of page
  • Ana Savković

Počeo projekt Poezija u gradu 2020. u spomen Augustu ŠenoiU četvrtak, 22. listopada, točno sedam mjeseci od zagrebačkog potresa, počeo je projekt "Poezija u gradu". U spomen Augustu Šenoi građani će na deset osvijetljenih citylight površina u gradu moći čitati neke od njegovih najljepših pjesama: Zagrebu, Tri riječi, Budi svoj, Sunce i zvijezde i Srce pjesnikovo.


Građani će pjesme moći čitati na plakatima u Draškovićevoj ulici, Vlaškoj ulici, na Trgu kralja Tomislava- Glavni kolodvor, na Mažuranićevom trgu, Rooseveltovom trgu, kod Avenue Malla te na Savskoj cesti, sve do 5. studenoga 2020.

August Šenoa umro je u 43. godini života od posljedica upale pluća od koje je obolio kada je uz predan i intenzivan književni rad i kao požrtvovni gradski vijećnik po hladnoći skrbio za unesrećene u velikom zagrebačkom potresu 1880. godine. Zbog njegove veličine i udjela kojeg je imao u hrvatskoj književnosti, razdoblje u kojemu je aktivno djelovao naziva se Šenoino doba.

Projekt Poezija u gradu iznikao je iz projekta Poezija to go koji je već pet godina aktivno prisutan u javnosti. Autorica oba projekta je književnica Sonja Zubović.

Autorica vizualnih rješenja na plakatima je dizajnerica Tena Pezdevšek.

Izvor: https://www.culturenet.hr/default.aspx?id=100568


 

#poezijaugradu #AugustŠenoa

ZiN Daily is published by ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Istria, Croatia

OIB 73342230946

ISSN 2459-9379

 

Copyright © 2017-2021, ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

The rights to all content presented at www.zvonainari.hr belong to its respective authors.

Any further reproduction or dissemination of this content is prohibited without a written consent from its authors. 
All Rights Reserved.

The image of Quasimodo is by French artist Louis Steinheil, which appeared in  the 1844 edition of Victor Hugo's "Notre-Dame de Paris" published by Perrotin of Paris.

ZVONA i NARI

are supported by:

bottom of page