top of page
  • Ana Savković

Poziv za sudjelovanje - rezidencija Ulysses Shelter - Odisejevo utočišterok: 28.02.2021.


Izdavačka kuća Sandorf pokrenula je treći ciklus projekta književnih rezidencija "Odisejevo utočište – Ulysses' Shelter", uz potporu programa Kreativna Europa Europske unije te u suradnji s općinom Mljet i Nacionalnim parkom Mljet i međunarodnim partnerima iz Slovenije, Grčke, Srbije i Velike Britanije, a do 28. veljače 2021. otvoren je poziv za tri hrvatska sudionika međunarodnog programa književnih rezidencija.


Projekt i mreža rezidencija namijenjeni su mladim piscima (proza i/ili poezija) i književnim prevoditeljima u dobi do 40 godina.

Program književnih rezidencija odvijat će se na otoku Mljetu (Hrvatska), u Ljubljani (Slovenija), u Larisi (Grčka), u Beogradu (Srbija) te na nekoliko lokacija u Walesu (UK). Program rezidencija, čiji je naglasak na transnacionalnoj mobilnosti i razvoju publike, omogućit će mladim piscima i prevoditeljima da rade, nastupaju i predstave se unutar na jednoj od ponuđenih lokacija.

Pandemija virusa COVID-19 znatno je otežala razmjenu rezidenata između partnera na projektu, ali uz sve potrebne mjerama opreza projekt je nastavljen, a partneri na projektu brinu za sigurnost kako sudionika projekta tako i njihove potencijalne publike. 

Comentários


ZiN Daily is published by ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Istria, Croatia

OIB 73342230946

ISSN 2459-9379

 

Copyright © 2017-2021, ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

The rights to all content presented at www.zvonainari.hr belong to its respective authors.

Any further reproduction or dissemination of this content is prohibited without a written consent from its authors. 
All Rights Reserved.

The image of Quasimodo is by French artist Louis Steinheil, which appeared in  the 1844 edition of Victor Hugo's "Notre-Dame de Paris" published by Perrotin of Paris.

ZVONA i NARI

are supported by:

bottom of page