top of page
  • ZiN Daily

Pula: 15. Monte Librić
Pula, 06.06.2022. - 12.06.2022.


Pulski festival dječje knjige 'Monte Librić' svoje će 15. izdanje održati od 6. do 12. lipnja.

Festival će se održati u pulskom gradskom parku, nadomak Dvojnih vrata a temom Librić Zoo Park pozornost će se usmjeriti na alegoriju priče u kojoj glavnu ulogu imaju životinje.


Na sajmu dječje knjige ove godine sudjelovat će najviše nakladnika do sada - gotovo 70 izdavača izložit će više od četiri tisuće naslova na dvije festivalske lokacije i to u Librić parku i u Klubu-knjižari Giardini 2. Koncept izložbeno-prodajnog dijela uključuje velik broj manjih izdavača, koji će prvi put sudjelovati na festivalu i veliki izbor knjiga na talijanskom jeziku, dok će knjige biti snižene i više od 50 posto a određeni izdavači pripremili su i posebne, dodatne promotivne akcije.


Okosnica programa i ovoga će puta biti "Piknik s autorom" u kojem će se predstaviti naslovi autorica i autora koji su svoju inspiraciju uglavnom potražili u životinjskom svijetu.


Dvojezična komponenta Librića istaknuta je tradicionalnim programom "Più che una storia" koji nastaje u partnersko-kreativnoj suradnji sa Zajednicom Talijana Pula, a talijanske autore ove godine predvode Vincenzo Stera i Daniele Dibiaggio s knjigom "Zoo party" te David Conati i Gianluca Passarelli s naslovom "Salviamol'ambiente e l'energia".
 

Recent Posts

See All

Comments


ZiN Daily is published by ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Istria, Croatia

OIB 73342230946

ISSN 2459-9379

 

Copyright © 2017-2021, ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

The rights to all content presented at www.zvonainari.hr belong to its respective authors.

Any further reproduction or dissemination of this content is prohibited without a written consent from its authors. 
All Rights Reserved.

The image of Quasimodo is by French artist Louis Steinheil, which appeared in  the 1844 edition of Victor Hugo's "Notre-Dame de Paris" published by Perrotin of Paris.

ZVONA i NARI

are supported by:

bottom of page