top of page
  • Ana Savković

Raspisan natječaj Goran za mlade pjesnike
rok: 31.12.2021.


Nastojeći stimulirati stvaralaštvo mladih pjesnika u Republici Hrvatskoj i drugdje gdje postoji književna aktivnost na hrvatskom jeziku, Goranovo proljeće Studentskog kulturno-umjetničkog društva “Ivan Goran Kovačić” raspisuje natječaj “Goran za mlade pjesnike”.


U natječaju mogu sudjelovati pjesnikinje i pjesnici koji nisu stariji od 30 godina na dan zatvaranja natječaja i koji nikada nisu objavili knjigu poezije.

Na natječaj je potrebno poslati cjelovit rukopis pjesničke zbirke u otvorenom (Word) dokumentu koji ne smije sadržavati ime autora/ice ni u jednom dijelu dokumenta.

Uz rukopis treba poslati kratku biografiju s imenom i prezimenom na početku, datum i godinu rođenja, kontakt: broj telefona i adresu elektroničke pošte te točnu adresu stanovanja.

Žiri sastavljen od suvremenih hrvatskih književnika/ica i kritičara/ki predložit će najbolji rukopis za nagradu “Goran za mlade pjesnike”.

​Nagrađeni rukopis bit će objavljen u obliku knjige, u ediciji Novi hrvatski pjesnici, u izdanju SKUD-a Ivan Goran Kovačić.

Žiriranje će se odvijati anonimno, bez uvida žirija u autorstvo pojedinih rukopisa.

Osim nagrađenog autora/ice, sudionici se neće pojedinačno izvještavati o ishodu natječaja.

Rukopise s naznakom „za nagradu: Goran za mlade pjesnike“ u naslovu poruke, isključivo u elektronskom obliku, slati na e-mail: natjecaj@igk.hrIzvor: https://mvinfo.hr/clanak/raspisan-natjecaj-goran-za-mlade-pjesnike


 

Comments


ZiN Daily is published by ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Istria, Croatia

OIB 73342230946

ISSN 2459-9379

 

Copyright © 2017-2021, ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

The rights to all content presented at www.zvonainari.hr belong to its respective authors.

Any further reproduction or dissemination of this content is prohibited without a written consent from its authors. 
All Rights Reserved.

The image of Quasimodo is by French artist Louis Steinheil, which appeared in  the 1844 edition of Victor Hugo's "Notre-Dame de Paris" published by Perrotin of Paris.

ZVONA i NARI

are supported by:

bottom of page