top of page
  • ZiN Daily

Shadow Pandemic: Hidden Voices
rok: 18. 01. 2023.


Pozivaju se dramski pisci na sudjelovanje u Natječaju za izbor tri nova neobjavljena dramska teksta u okviru kazališnog projekta: Shadow Pandemic: Hidden Voices / Sjene pandemije: Skriveni glasovi.


Rezultati natječaja bit će objavljeni najkasnije do 28. veljače 2023. na web stranici projekta Shadow Pandemic, gdje se može preuzeti tekst natječaja s propozicijama za prijavu.


Natječaj su kao partneri i producenti raspisali: Zagrebačko kazalište mladih, Hrvatska, Slovensko narodno kazalište Maribor – Festival Boršnikovo srečanje, Slovenija i Beogradsko dramsko kazalište, Srbija.


Natječaj je temeljen na širokoj temi o zlostavljanim i zanemarenim ženama tijekom pandemije Covid-19, a projekt Sjene pandemije: Skriveni glasovi sufinanciran je sredstvima Kreativne Europe uz financijsku potporu Europske komisije. Svaki od odabranih tekstova bit će honoriran u bruto iznosu od 4.400,00 €, uz napomenu da spomenuti iznos sadrži sve poreze i davanja.


Na natječaj se mogu prijaviti autorice dramskih tekstova, odnosno, prema općim propozicijama natječaja, ženske osobe koje borave u zemljama EU kao i onih obuhvaćenih programom Kreativna Europa (Island, Norveška, Albanija, Bosna i Hercegovina, Sjeverna Makedonija, Crna Gora, Srbija, Gruzija, Moldavija, Ukrajina, Tunis, Armenija, Kosovo).


Neobjavljeni dramski tekst može biti napisan na hrvatskom, slovenskom ili srpskom jeziku i treba ga poslati u Word ili PDF formatu na adresu e-pošte: shadow.pandemic@zekaem.hr


Odabrani tekstovi bit će prevedeni na engleski jezik, objavljeni u online obliku i nagrađeni, a praizvedbu nagrađenih tekstova, predstavu u formi omnibusa, režirat će redateljica Selma Spahić. Predstave će biti izvedene u Zagrebu, Beogradu i Mariboru.
 

Recent Posts

See All

Comments


ZiN Daily is published by ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Istria, Croatia

OIB 73342230946

ISSN 2459-9379

 

Copyright © 2017-2021, ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

The rights to all content presented at www.zvonainari.hr belong to its respective authors.

Any further reproduction or dissemination of this content is prohibited without a written consent from its authors. 
All Rights Reserved.

The image of Quasimodo is by French artist Louis Steinheil, which appeared in  the 1844 edition of Victor Hugo's "Notre-Dame de Paris" published by Perrotin of Paris.

ZVONA i NARI

are supported by:

bottom of page