top of page
  • zvonainari

You&Mi!

You&Mi - srebrna digitalna retrospektiva umjetničkog rada Natalije Grgorinić i Ognjena Rađena


Povodom 25 godina zajedničkog života i književnog rada Natalija Grgorinić i Ognjen Rađen pozivaju vas na premijeru projekta „You&Mi“ - srebrna digitalna retrospektiva“ (https://www.komockoruna.hr/) . Riječ je o virtualnom arhivu i digitalnom ispisu književnog rada ovog autorskog dvojca. Novi program ne nudi samo digitalno oblikovanje postojećih djela, već stvara nove kulturne sadržaje pri čemu interakcija digitalnog i tiskanog medija kreira multidisciplinarna autorska djela, tekstualne, audio i video književne minijature koje se u interakciji s globalnom publikom nanovo interpretiraju i stvaraju dodatnu umjetničku vrijednost. Svratite na mrežne stranice umjetničke organizacije „Komoč koruna“ i provjerite o čemu se radi. Ulaz je besplatan – u svako doba dana i noći! (https://www.komockoruna.hr/nas-rad-our-work)

Natalija Grgorinić i Ognjen Rađen dosad su objavili devet knjiga proze, među kojima se ističu izdanja njihove umjetničke organizacije „Komoč korune“ i to: roman-cesta „Putanje“ (2014.), roman o vjeri, vjerovanju i povjerenju „Blagoslovljena“ (2016.) te uspješnica, slikovnica „Škura, škura boška“ (2015.) koju su napisali zajedno sa sinom Ljubomirom.Snimio: Ljubomir Grgorinić Rađen, rujan 2021.


Zajednički književni put Natalija i Ognjen započinju objavama kraćih proza u listu „Homo volans“, a zatim i prvih priča u časopisu „Republika“ te tekstova u „Novoj Istri“. Pisanje ih je odvelo i u SAD gdje su na engleskom jeziku napisali i objavili dva romana: „Mr.&Mrs. Hide“ (2009.) i „69/70“ (2010.). U svom pisanju Natalija i Ognjen uspijevaju spojiti žar istraživalačkog eksperimenta s privlačnom i dosljedno izgrađivanom narativnom strukturom.

Prije deset godina u Ližnjanu su pokrenuli Knjižnicu i književno svratište ZVONA i NARI gdje su ugostili i hrvatskoj javnosti predstavili 250 književnika i književnih prevodilaca iz cijelog svijeta. 2012. osnivaju i umjetničku organizaciju „Komoč koruna“ koja se na domaćoj književnoj sceni profilirala u autentičnog nakladnika odanog izvornom umjetničkom poslanju. „Komoč koruna“ objavljuje knjige koje su izboj originalnog odnosa sadržaja i forme, knjige koje njihovi autori prate od samog početka formiranja ideje o djelu preko grafičkog oblikovanja do tiska i distribucije – nekonformističke, buntovne knjige koje su „svoje,“ knjige koje su „naše“ (https://www.komockoruna.hr/nas-rad-our-work).


Stoga vas pozivamo da u sklopu projekta „You&Mi“ zavirite i pročitate naše priče od kojih su neke nanovo uređene pa i ponovno ispisane. Za slobodno čitanje u elektroničkom obliku tu su: "Da mu polomimo obje noge", "Dječak-krava", "Smrt bijela kost", "Tamo su kuće od čokolade" i "Trgovac godinama", ali i ulomci iz romana "Blagoslovljena", "Putanje", "69, 70", "Mr. & Mrs. Hide", "Gdje se noga spaja s drugom nogom" i "Raj" ili ukupno preko dvije stotine stranica teksta kojega će u narednim mjesecima biti još i više. Uz besplatne tekstove znatiželjni mogu pronaći i desetak video i audio adaptacija koje upotpunjuju sliku dosadašnjeg rada autora.


Projekt „You&Mi“ nastavlja rasti i nadopunjavati se novim sadržajima.

Ovaj je sadržaj nastao u sklopu programa „You&Mi - srebrna digitalna retrospektiva umjetničkog rada Natalije Grgorinić i Ognjena Rađena“ zahvaljujući financijskoj potpori Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske ostvarenoj putem Javnog poziva za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja u 2021. godini.


Posjetite mrežne stranice komockoruna.hr i čitajte književnost Natalije Grgorinić i Ognjena Rađena.

Recent Posts

See All

Comentários


ZiN Daily is published by ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Istria, Croatia

OIB 73342230946

ISSN 2459-9379

 

Copyright © 2017-2021, ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

The rights to all content presented at www.zvonainari.hr belong to its respective authors.

Any further reproduction or dissemination of this content is prohibited without a written consent from its authors. 
All Rights Reserved.

The image of Quasimodo is by French artist Louis Steinheil, which appeared in  the 1844 edition of Victor Hugo's "Notre-Dame de Paris" published by Perrotin of Paris.

ZVONA i NARI

are supported by:

bottom of page