top of page
  • ZiN Daily

ZiN nagrade za književnost


ZVONA i NARI Udruga za proizvodnju kulture iz Ližnjana objavljuje natječaj za tri ravnopravne nagrade u kategorijama poezija, književna kritika i kratka proza.

Natječaj je otvoren od 17. svibnja 2017. godine do 18. veljače 2018. godine svim autoricama/autorima koji pišu na hrvatskom, srpskom, bosanskom, crnogorskom jeziku ili na kombinaciji jezika za koju nije potreban prijevod na bilo koji od spomenutih jezika. Odluku o pobjednicima donijet će uredništvo internetskog časopisa ZiN Daily; imena pobjednica/pobjednika u sve tri kategorije bit će objavljena najkasnije do 1. travnja 2018., a svečana dodjela nagrada održat će se u svibnju 2018. u Ližnjanu u Knjižnici i književnom svratištu ZVONA i NARI.

Slanjem svojih radova sve/svi sudionice/sudionici natječaja obvezuju se:

- da njihov rad kojim sudjeluju na natječaju u trenutku predaje (te u vremenskom roku od sljedeća najmanje tri mjeseca) nije nigdje drugdje objavljen;

- da pristaju da njihov rad bude objavljen u časopisu ZiN Daily tijekom 2017. i 2018. godine (nakon objavljivanja u ZiN Daily-ju isti rad može biti objavljen i drugdje, ali uz izričitu napomenu da je prvotno bio objavljen u časopisu ZiN Daily u sklopu ovoga natječaja);

- da će, ukoliko njihov rad pobijedi, sudjelovati u dodjeli nagrada u Knjižnici i književnom svratištu ZVONA i NARI u Ližnjanu u svibnju 2018. godine.

Nagrade su:

Pjesničko zvono – nagrada za najbolju pjesmu. Za ovu nagradu autorice/autori mogu konkurirati s najviše tri prethodno neobjavljene pjesme u najviše tri navrata (dakle s ukupno devet pjesama u cijelom natječajnom razdoblju).

Kritičko i – nagrada za najbolju književnu kritiku. Za ovu nagradu autori mogu konkurirati s po jednom prethodno neobjavljenom književnom kritikom u najviše tri navrata (dakle s ukupno tri književne kritike u cijelom natječajnom razdoblju). Za nagradu će se razmatrati isključivo kritički osvrti na romane, zbirke poezije ili proze suvremenih autorica/autora koji izvorno pišu/objavljuju na gore navedenim jezicima (izdanja ne starija od 2014. godine).

Prozni nar – nagrada za najbolju priču. Za ovu nagradu autorice/autori mogu konkurirati s po jednom prethodno neobjavljenom pričom ili pripovijetkom u najviše tri navrata (dakle s ukupno tri priče u cijelom natječajnom razdoblju).

Prva nagrada u svakoj kategoriji iznosi dvije tisuće kuna (uz putne troškove za posjet Književnom svratištu ZVONA i NARI u Ližnjanu gdje će nagrađeni autori boraviti tjedan dana u svibnju 2018. godine i gdje će im biti dodijeljene nagrade).

Jedna/jedan autorica/autor može sudjelovati u više kategorija, ali ukupno u ne više od tri navrata (npr. s tri pjesme, jednim kritičkim osvrtom i jednom pričom u svakoj od tri kategorije).

Za nagrade će se razmatrati radovi koji pristignu u roku od 17. svibnja 2017. do 18. veljače 2018. isključivo putem obrasca na stranici https://www.zvonainari.hr/contact.

Upisivanjem ondje zatraženih podatake, prilaganjem tekstova kojima konkuriraju za nagradu te označavanjem da su tekstovi priloženi u svrhu sudjelovanja na ovom natječaju prijavitelji potvrđuju da su pročitali ova pravila i da na njih u potpunosti pristaju.

Svaka prijava na natječaj, uz sam/e tekst/ove, mora sadržavati kratku izjavu autorice/autora o njezinoj/njegovoj/njihovoj poetici (do 200 riječi), biografiju (do 200 riječi) te fotografiju autorice/autora.

Za sva dodatna pojašnjenja zainteresirani se mogu javiti na zindaily.subs@gmail.com.

Sretno!

Za uredništvo ZiN Daily-ja,

Natalija Grgorinić i Ognjen Rađen

 

Recent Posts

See All

ZiN Daily is published by ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Istria, Croatia

OIB 73342230946

ISSN 2459-9379

 

Copyright © 2017-2021, ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

The rights to all content presented at www.zvonainari.hr belong to its respective authors.

Any further reproduction or dissemination of this content is prohibited without a written consent from its authors. 
All Rights Reserved.

The image of Quasimodo is by French artist Louis Steinheil, which appeared in  the 1844 edition of Victor Hugo's "Notre-Dame de Paris" published by Perrotin of Paris.

ZVONA i NARI

are supported by:

bottom of page