• Igor Petrić

Mono-ton-i-ja: Igor Petrić


Pjesma Mono-ton-i-ja u konkurenciji je za ZiN nagrade.

Igor Petrić o sebi: Rođen u Sisku, 10. lipnja 1973. godine. Oženjen, otac troje djece. Po zanimanju mag.soc.rada zaposlen kao stručni suradnik na Županijskom sudu u Sisku. Sve što pišem stavljam pod radni naslov „IGRA RIJEČI“, jer za mene je sve to samo igra. Ono najvažnije u mom životu: Jasna, a s njom: Laura, Paula i Jakov.

Pisanje pjesama je poput igre. Uzmeš nekoliko riječi, malo ih protreseš, pretumbaš i to je to. Kad bi se ljudi više igrali, svi bili kao djece, svijet bi ovaj bio puno bolje mjesto. Živim radi pisanja, pišem radi života.

Do sada su mi objavljene 152. pjesme (od raspoloživih petstotinjak) i 5 kratkih priča u književnim časopisima, zbirkama i zbornicima pjesama te internetskim portalima za književnost, kulturu …

Nagrađen sam na prvom književnom natječaju SPPIKAPP, Sisački pjesnici i pisci kazuju poeziju i prozu – Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac, Sisak. Sudjelovao sam na petom međunarodnom festivalu 50 Poems for Snow, održanom i u Sisku 03. siječnja 2017.

mono-ton-i-ja

Nesigurna adaptacija kružnog toka misli o svakodnevnim aktivnostima vremenom prerasta u autonomnu životnu filozofiju uobičajenog ponašanja i tumačenja cirkularnih događaja, toliko prepoznatljivih da njihova uobičajenost ostaje površinski nezamijećena i neukroćena u svojoj jednostavnosti dok iznutra nježno razdire utrobu svijesti, lomeći rebra od siline pritiska i tjera u nezadovoljstvo, u ludilo očaja, bijesa i pokuda kako bi osigurala dovoljno mjesta socijalno adaptiranim jedinkama koje, za razliku od tebe, spremno prihvaćaju životnu realnost monotonog preživljavanja.

#IgorPetrić #poezija #ZiNnagradezaknjiževnost

ZVONA i NARI - Library & Literary Retreat - Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Croatia - + 385 99 232 7926 - zvonainari@gmail.com - (c) 2011.-2020.