• Donatella Gasparini

Kože, krv i srca: Donatella Gasparini


Pjesme Donatelle Gasparini u konkurenciji su za ZiN nagrade.

Donatella o sebi: "Rođena u Trstu 1987., magistra kulturalnih studija i bibliotekarstva, živi u Istri, a radi u Rijeci kao knjižničarka. Objavljivala razne kritičke osvrte u časopisima i na portalima, za Magazin Gradske knjižnice Rijeka vodi rubriku Konture (pop)kulture. Svi su je putevi oduvijek vodili prema knjigama i pisanoj riječi."

O svom radu: "Pišem na hrvatskom i talijanskom o granicama tijela, drugotnosti, bivanju ženom... Granice između naših i drugih tijela, odnosi moći koji se odigravaju na njihovoj površini ono je što me fascinira i zarobljuje moju maštu, granice između unutarnjeg i vanjskog tijela, disanje i izdisanje sebstva, kože, pora i stanica. Ono gdje počinješ ti, a završavam ja."

KOŽE, KRV I SRCA

Prstima mičem kosti moje kosti miču se ispod prstiju vlažne udoline vrište hoće više, žele tiše istine prokazuju odnose moći preko naših pora pišu se zakoni, oduzimaju prsti, kože, krv i srca

REZ

možda zarastu kože na svim onim sudbonosnim mjestima na koje si bacila oko možda se oslobodi mjesto za još jedan čas bolim te i ti mene boliš od nakupljenoga

#DonatellaGasparini #ZiNnagradezaknjiževnost #poezija

ZVONA i NARI - Library & Literary Retreat - Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Croatia - + 385 99 232 7926 - zvonainari@gmail.com - (c) 2011.-2020.