top of page
  • ZiN Daily

ZiN nagrade: ČPP, vol. 2


ZiN nagrade: Često postavljana pitanja, vol. 2

Zatrpani smo vašim prijavama za natječaj za ZiN-ove književne nagrade, što nas jako veseli! Radi lakše komunikacije, voljeli bismo skrenuti pažnju svima koji se prijavljuju na sljedeće:

Molimo sve zainteresirane da najprije prouče pravila natječaja. Svoj rad možete dostaviti putem obrasca na stranici https://www.zvonainari.hr/contact (obrazac je na dnu stranice). Ukoliko slučajno budete imali problema s obrascem, sve nam priloge možete poslati (i) na ovu adresu (zindaily.subs@gmail.com), no molimo vas da svakako najprije date obrascu priliku kako bismo lakše vodili evidenciju prijava.

Obrazac je 5. lipnja 2017. dodatno prilagođen kako bi prihvaćao i prijave na natječaj, ali i ostale tekstove suradnika (radi lakšeg snalaženja, uz objašnjenja na engleskom jeziku dodana su i ona na hrvatskom).

Molimo vas da obratite pažnju na činjenicu da sada postoje točno određene kućice za biografiju i izjavu o poetici, a da se fotografija prilaže uz dokument koji sadrži sam rad. Sva ova četiri elementa prijavnice obavezna su i bez njih je nemoguće poslati obrazac, stoga je jedino potrebno da ga pažljivo i bez žurbe ispunite. Obrazac je doista najsigurniji način prijavljivanja na natječaj jer se putem njega sve prijave trostruko pohranjuju.

U nastavku ponavljamo (i) odgovore na ranije pristigla pitanja:

Obrazac je 24. svibnja 2017. prilagođen da prihvaća više dokumenata iliti fajlova.

Primitak svake prijave bez iznimke potvrđujemo - ukoliko ne dobijete od nas poruku u roku od dan, dva, slobodno nam se obratite na gore-spomenuti email i provjerite kako stoje stvari.

Nekoliko autora proze željelo je znati postoje li ograničenja po pitanju broja kartica/riječi/znakova. Nismo htjeli postavljati kvantitativna ograničenja jer ne želimo da autori "prekrajaju" radove za koje misle da su im najbolji samo zato da bi ih prilagodili propozicijama natječaja. Računamo da su autori u stanju procijeniti spada li njihov rad u kratku prozu (kratku priču, pripovijetku...). Nemamo namjeru diskvalificirati nijedan rad na temelju njegove dužine, ali ukoliko doista naiđemo na primjer kvalitetnog rada koji je (daleko) duži od onoga što se smatra kratkom prozom, skrenut ćemo autoru pažnju na tu činjenicu te zajedno pronaći rješenje koje ne dovodi u pitanje ni integritet teksta, ali ni integritet natječaja.

Dobili smo upit uzimamo li u razmatranje za nagrade (i) radove objavljene putem Facebook-a (ili sličnih društvenih mreža). Ukoliko se radi o objavljivanju na osobnom profilu samog autora, predlažemo da ona/on/oni prije slanja teksta na naš natječaj (ili odmah po prijavi) promijeni postavke post-a u kojemu je tekst objavljen (iz javnog u privatan). Idealno bi bilo da post ostane vidljiv tek autorici/autoru, no ukoliko je i dalje vidljiv njezinim/njegovim/njihovim prijateljima, ni to nećemo smatrati razlogom za diskvalifikaciju. Jedino u slučaju ako je tekst objavljen na npr. Facebook stranici nekog časopisa ili na stranici javne grupe (posvećene, recimo, književnosti), moramo zamoliti autorice/autore da nam pošalju neki drugi rad. Naš je natječaj otvoren dovoljno dugo da se svatko tko doista želi na njega može i prijaviti.

I, na kraju, pozivamo sve kolegice i kolege da se na natječaj prijave čim se za to osjete spremnima, kako bismo svakome osigurali dovoljno prostora i vidljivosti na stranicama ZiN Daily-ja.

Hvala i do skora!

Uredništvo

 

Recent Posts

See All

ZiN Daily is published by ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Istria, Croatia

OIB 73342230946

ISSN 2459-9379

 

Copyright © 2017-2021, ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

The rights to all content presented at www.zvonainari.hr belong to its respective authors.

Any further reproduction or dissemination of this content is prohibited without a written consent from its authors. 
All Rights Reserved.

The image of Quasimodo is by French artist Louis Steinheil, which appeared in  the 1844 edition of Victor Hugo's "Notre-Dame de Paris" published by Perrotin of Paris.

ZVONA i NARI

are supported by:

bottom of page